Gör summer rolls i sommar

Nu under sommaren så är den vanligaste aktiviteten i matväg att grilla. Alla vill ha en grill och grilla kött och annat gott. Du kan då vara den som går emot denna trend genom att tillbringa sommaren med att upptäcka det asiatiska köket. Det finns så många goda maträtter man aldrig provat, så här finns mycket nytt att upptäcka.

Du har förmodligen ätit friterade vårrullar någon gång? De små rullarna kan vara fyllda med antingen endast grönsaker eller både grönsaker och kött eller kyckling. De mest klassiska vårrullarna innehåller dock oftast bara grönsaker. Det finns dock en annan typ av liknande rullar som inte är fullt lika vanliga – summer rolls eller sommarrullar som man kan säga på svenska. Dessa rullar är mycket större och inlindade i rispapper. Dessa rullar äts kalla med olika dippsåser, så de passar perfekt till varma sommardagar istället för en klassisk sallad. Man kan fylla sina summer rolls med vad man själv vill, men några tips är att använda avokado, paprika och morot. Grönsakerna bör vara tunt skivade för att ge bästa möjliga konsistens. Den mest populära såsen att ha till summer rolls är jordnötssås. Denna kan man enkelt göra själv med lite jordnötssmör, kokosmjölk, soja och lime. Det finns även mer avancerade varianter av jordnötssås, men vill man att det ska gå fort och vara enkelt så är denna den bästa.

I början kan det vara lite trixigt att rulla ihop sina rullar eftersom rispappret lätt vill gå sönder. Med lite träning kommer du dock kunna göra väldigt goda och estetiskt fina rullar!