Japansk inredning

Vill du göra om hemma, men vet inte var du ska hitta inspirationen från? Då kanske du ska vidga synfältet ännu lite till och börja titta på hur man inreder i andra kulturer, som t.ex. i Japan. Om du dessutom är en stressad person så kommer de japanska dragen vara perfekta för dig med sitt bergsäkra lugn.

Viktigt att tänka på om man vill ta inspiration från andra kulturer är dels att göra det med måtta och även att inte påstå att det är helt svenskt. Detta kan annars anses som kulturell appropriering vilket inte är okej. Ta alltså bara efter vissa stildrag, det är inte ett klassiskt japanskt hem du ska skapa. En sak man kan göra är att tapetsera en fondvägg i sovrummet med japanska mönster. Du kanske kan hitta en tapet med körsbärsgrenar på eftersom det är en typisk japansk symbol, men det går inte över gränsen. Lek lite med tavlor med olika motiv som du sedan sätter in i fina tavelramar. Dessa ramar kanske kan ha lite japansk stil även de. Sätt upp hyllor som du dekorerar med små japanska föremål eller symboler.

Klassiskt för japansk inredning är de klotformade rislamporna. Du har garanterat sett de tidigare, men kanske inte vetat att de är från Asien. Denna enkla design kommer passa in bra i vilket hem som helst, så det är ett bra tips om man inte vet var man ska börja. Även de små sakerna kan göra stor skillnad när man ska göra om i hemmet.