Testa asiatiskt godis

Är du en godisälskare som gärna vill testa nytt godis? Då kanske du ska ta och ge dig in i den asiatiska världens godissorter. Det asiatiska godiset är inte alla gånger så likt godiset vi äter i sverige, så det kanske kan bli en helt ny upplevelse för dig.

Godis från asien går inte att få tag på i vanliga matbutiker utan finns för det mesta bara på asiatiska livsmedelsbutiker. Eftersom alla inte har en sådan i sin stad så kan det ibland vara lite svårt att få tag på det man letar efter. Om man bor i en sådan stad så finns det däremot många olika asiatiska hemsidor som man kan beställa från.

En mycket populär asiatisk godis även här i Sverige är Pocky. Pocky är ungefär som en liten brödpinne täckt av söt yoghurt. Dessa kommer i massvis av olika smaker, så du kan med all säkerhet hitta någon variant du tycker om. En liknande godis är Hello Panda. Dessa är dock mer som kex med fyllning i. Även dessa finns i många olika smaker, men några exempel är jordgubb, choklad och grönt te. En annan godis eller kanske snarare dessert som blivit otroligt populär på senaste tack vare tik tok är mochi. Denna delikatess kommer från japan och smakar ungefär som en lite klibbigare glass. Eftersom man kan fylla dem med bär som jordgubbar och annat gott så är valmöjligheterna oändliga och absolut någonting som alla borde smaka. Det kan ju faktiskt vara din nya favorit till helgen!